Hasta Kvasta
Kontakta oss idag för offert eller prisuppgift!
0346-71 15 00 ‎
Senaste nytt

Gilla oss på Facebook
och ha chans att vinna
en städning i ditt hem!

Rut-avdrag

Fr.o.m. den 1 juli 2007 har du möjlighet att sänka din skatt om du anlitar någon att utföra hushållsnära tjänster. För att få skattereduktion ska arbetet vara utfört i, eller i nära anslutning till, bostaden. Den person eller det företag som utför arbetet ha F-skattsedel.

Skattereduktionens storlek

Skattereduktionen är 50 % av arbetskostnaden (inkl. moms), men högst 50 000 kronor per år (för år 2007 gäller maxbeloppet 25 000 kronor). Den sammanlagda arbetskostnaden under året måste uppgå till minst 1 000 kronor (inkl. moms) för att du ska kunna få skattereduktion.

Du kan alltså få tillbaka 50 % av arbetskostnaden för hushållsarbetet, men högst 50 000 kronor per sökande och år. Det innebär att du inte kan få skattereduktion för arbetskostnader som överstiger 100 000 kronor per person och år. För år 2007 är maxbeloppet 25 000 kronor och högsta underlaget (arbetskostnaden) är 50 000 kronor.

Detta kan du få skattereduktion för:

  • städarbete, vård av kläder och matlagning som utförs i, eller i nära anslutning till, bostaden
  • gräs- och häckklippning samt snöskottning som utförs i nära anslutning till bostaden
  • barnpassning som utförs i, eller i nära anslutning till, bostaden samt lämning och hämtning av barn vid förskola, skola, fritidsaktivitet eller liknande
  • annan omsorg och tillsyn som en person behöver och som utförs i, eller i nära anslutning till, bostaden eller i samband med promenader, bankbesök, besök vid vårdcentraler eller liknande enklare ärenden.

Du kan även få skattereduktion om du betalt ersättning för hushållsarbete som utförts i en förälders bostad, förutsatt att tjänsterna berättigar till skattereduktion.

Även dödsbon kan få skattereduktion för hushållsarbete som utförts före dödsfallet.

Här, på skatteverkets hemsida kan du läsa mer och dessutom ladda hem de dokument som du behöver för att göra dina skatteavdrag.

Facebook
Besökare
idag
denna månad
totalt